A iesit extraordinar de bun si de pufos! Aromat si bun de tot! L-am facut la slow cooker-ul Crock-Pot 5l DuraCeramic Saute.
In laptele cald se pun 2 linguri zahar, 2 linguri faina si drojdia.
Se amesteca bine cu un tel si se lasa sa creasca 10-15 minute.
In vasul unui robot de bucatarie se pun faina, sarea, zaharul, coaja de lamaie si portocala, zaharul vanilat si se amesteca bine.
Cand maiaua a crescut se pune in vas peste faina, se adauga oul si galbenusurile, untul topit si si esenta de rom.
Se amesteca totul si se framanta la viteza mica.
Cand aluatul s-a incorporat se adauga treptat uleiul si se framanta 10 minute, pana aluatul devine elastic.
Se adauga apoi fructele confiate si se mai framanta 5 minute.
Se scoate aluatul si se formeaza o bila, apoi se pune cozonacul pe hartie de copt in vasul slow cooker-ului Crock-Pot Duraceramic 5 l Saute.
Se pune capacul si se lasa sa creasca o ora.
Cand cozonacul a crescut, se unge cu un galbenus de ou si se presara deasupra zahar brun si migdale feliate.
Se seteaza apoi modul High pentru 2 ore.
La final, se pune vasul Duraceramic in cuptor, pe functia grill, pentru 5 minute la 200 grade, ca sa se rumeneasca deasupra.
Se scoate cozonacul si se lasa sa se raceasca, apoi se poate taia.