"Bunatati pentru Craciun"
Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc.
Se pregateste o maia din drojdie, zahar, putin lapte cald si o lingura de faina. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza compozitia, apoi se lasa cateva minute, pana se umfla.
Maiaua se pune in gaura din faina, apoi se adauga laptele cald, esenta de vanilie si coaja de lamaie si portocala.
Toata compozitia se pune la framantat in mixer sau se poate framanta cu mana, pana devine elastica.
Galbenusurile se amesteca cu zaharul, pana se dubleaza volumul si se topeste zaharul, apoi se adauga in compozitie.
Untul topit se adauga, putin cate putin, amestecand continuu in compozitie.
Cand aluatul este gata, se scoate din mixer si se tranteste de cateva ori de masa, apoi se pune intr-un bol uns cu ulei si se lasa la crescut, acoperit cu un prosop sau folie alimentara, cel putin o ora.
Intre timp, se pregateste umplutura.
Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul, putin cate putin, apoi cacaua, amestecandu-se incet cu o paleta.
Se ia cate putin din aluat si se formeaza suluri subtiri. Se pot impleti sau nu, apoi se ruleaza in forma de 8.
Se pun intr-o tava cu hartie de copt si se mai lasa sa creasca, 20-30min, apoi se ung cu ou si se baga in cuptorul preincalzit, la 160-170 grade, pentru 40-45min.