Desert cozonac

de -Licurici- in Dulciuri, 22 Ian 2020 | 1806 vizualizari

 

"Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 1kg faina;
    • 280g zahar;
    • 500ml lapte
    • 8 galbenusuri;
    • un praf de sare;
    • 30g drojdie proaspata;
    • o lingurita esenta naturala "Vanilie de Madagascar" Dr.Oetker;
    • coaja de lamaie+portocala;
    • 300g unt topit.
  • Pentru umplutura:
    • 4 albusuri;
    • un praf de sare;
    • 200g zahar;
    • 100g stafide;
    • esenta de rom;
    • 200g rahat;
    • 200g nuci;
    • 50g cacao.
  • Suplimentar:
    • ulei pentru uns planseta;
    • 50 g unt topit pentru uns cozonacii
    • 1-2 oua + 1-2 linguri lapte pentru uns cozonacii.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac:


Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc.

Se pregateste o maia din drojdie, zahar, putin lapte cald si o lingura de faina. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza compozitia, apoi se lasa cateva minute, pana se umfla.

Maiaua se pune in gaura din faina, apoi se adauga laptele cald, esenta de vanilie si coaja de lamaie si portocala.

Toata compozitia se pune la framantat in mixer sau se poate framanta cu mana, pana devine elastica.

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, pana se dubleaza volumul si se topeste zaharul, apoi se adauga in compozitie.

Untul topit se adauga, putin cate putin, amestecand continuu in compozitie.

Cand aluatul este gata, se scoate din mixer si se tranteste de cateva ori de masa, apoi se pune intr-un bol uns cu ulei si se lasa la crescut, acoperit cu un prosop sau folie alimentara, cel putin o ora.

Intre timp, se pregateste umplutura.

Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul, putin cate putin, apoi cacaua, amestecandu-se incet cu o paleta.

Se ia cate putin din aluat si se formeaza suluri subtiri. Se pot impleti sau nu, apoi se ruleaza in forma de 8.

Se pun intr-o tava cu hartie de copt si se mai lasa sa creasca, 20-30min, apoi se ung cu ou si se baga in cuptorul preincalzit, la 160-170 grade, pentru 40-45min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cookies