Ei da, am avut si eu copilarie si nu oricum, ci cu rasfat, asa cum au fost multi copii pe care parintii lor si i-au dorit. Iar aceste cornulete sunt tocmai prajiturile cu care mama ne rasfata in dupa-amiezele de iarna si erau foarte gustoase. De altfel si ale mele au fost aproape la fel de bune.
Aluat: Toate ingredientele pentru aluat se amesteca bine, apoi se adauga faina si se framanta o coca nu prea tare. Se lasa 15 minute sa creasca. Aluatul se face sul si se portioneaza egal, de dimensiunea unei mingi de tenis. Fiecare biluta se intinde cu sucitorul in forma rotunda si apoi se taie din centru catre exterior raze, iar la baza se pune umplutura. Se ruleaza apoi de la baza catre varful aluatului, formandu-se un cornulet. Se pun in tava si se baga apoi in cuptorul incins, la 180 de grade, pana se rumenesc usor.
Umplutura: intr-un castron se pune gemul si peste el toata nuca si se amesteca cu o lingura pana se omogenizeaza bine.
Cornuletele se tin in cuptor pana se rumenesc, apoi se rastoarna imediat peste zaharul pudra, se pudreaza si se aseaza pe o tava.
Pofta buna!