Desert cornulete fragede cu smantana si untura

de claudiaO in Dulciuri, 14 Ian 2019 | 11824 vizualizari

 

Am văzut reteta pe blogul Ginei  Bradea, dar am mai adăugat eu ceva, ca sa fiu mai sigura ;)

 

INGREDIENTE

  • 400 g smantana 20%
  • 400 g untura
  • 1 praf de copt dizolvat în 3 lingurite oțet
  • 1 vf de linguriță bicarbonat stins si el
  • 1 plic zahar vanilat Balbake
  • Faina cam 800 g
  • Rahat pentru umplut cam 600 g
  • Un praf de sare
  • Zahar vanilat pudră
Portii: 76
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete fragede cu smantana si untura:

Untura rece o amestecăm cu smantana, adaugam praful de copt si bicarbonatul stinse, sarea, vanilia si faina cat cuprinde, cât sa ne iasă un aluat molcut. Lăsăm la rece 30 minute.

Între timp tăiem rahatul in bucăți lungi si subtirele.

Coca o împărțim în 4 și întindem fiecare bilă de aluat separat, în foaie rotunde si subțire. Tăiem cu rola in triunghiuri. Punem rahatul la baza triunghiului si învârtim. Dam cornuletele la foc potrivit pana se rumenesc usor. Fierbinti le tăvălim prin zahar pudră vanilat.

TIPS-URI

1

Umplutura poate fi variata, nuca, magiun...

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede cu smantana si untura" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert ciocolata de casa