Tiramisu reţetă adaptata
O alta varianta a retetei de tiramisu....
Tiramisu reţetă adaptata
Crema : Intr-un bol amestecam praful de crema de vanilie de la Dr. O'etker cu praful de frisca , laptele si zaharul. Mixam totul energic, pana obtinem o crema ferma. Adaugam crema mascarpone , o fiola de vanilie si mixam in continuare.
Separat preparam cca 400 ml. cafea foarte tare, pe care o amestecam cu 50 ml. Whiskey.
Inmuiem piscoturile in amestecul de cafea cu Whiskey si le ordonam soldateste pe un platou. Intindem un strat de crema peste stratul de piscoturi, apoi revenim cu un strat de piscoturi inmuiate-n cafea si acoperim totul cu crema .
Decoram cu pudra de cacao si servim dupa ce tinem prajitura cateva ore la rece.
Eu am folosit si topping de tiramisu.
1
Trecerea prin cafea trebuie sa fie rapida, intrucat piscoturile absorb lichidul foarte repede si risti sa nu-si mai pastreze forma.