Capsuni delicioase

de RuxyRux in Dulciuri, 6 Mai 2011 | 4569 vizualizari

 

S-a dat startul la desertul cu capsuni si pentru ca iubesc capsunile le prepar in diverse feluri , aceasta combinatie imi place cel mai mult, capsuni, crema fina de vanilie si frisca....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg capsuni
  • 300 gr zahar
  • 3 oua 
  • 3 pliculete vanilie
  • 3 linguri faina( amidon)
  • 750 gr lapte
  • frisca la alegere vegatala sau naturala( eu am preparat dintr-un pahar de 250 ml 
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Capsuni delicioase:

Preparam crema de vanilie:

Punem ouale, 150 gr. zahar si vanilia in vasul de mixer si amestecam totul foarte bine. Adaugam si faina( amidonul) si cateva linguri de lapte pentru a subtia compozitia.

Fierbem laptele si cand incepe sa dea in clocot, micsoram flacara si turnam in fir subtire compozitia cu ou amestecand cu grija.

Lasam pe foc in jur de zece minute avand grija sa amestecam sa nu se prinda crema de vas.

Dam la rece.

Preparam si frisca.

Din 500 gr capsuni si restul de zahar facem un piure la mixer.

Cand crema de vanilie s-a racit, luam paharele pregatite dinainte si le umplem dupa imaginatie, eu am pus in diverse feluri, primul strat de crema de vanilie, deasupra am taiat felii de capsuni, apoi piureul de capsuni, din nou felii de capsuni, crema de vanilie, felii de capsuni si frisca. Frau liber la decor.

Se mai pune din nou la rece si se serveste cu mare placere..e delicios!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Capsuni delicioase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Cameo