Branzoici

de MonaMimi in Dulciuri, 10 Mai 2012 | 4553 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 3 oua
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana zahar
  • 1/2 pachet drojdie
  • putina sare
  • coaja de la o lamaie
  • faina cat cuprinde
  • umplutura
  • 500 g branza dulce de vaci
  • 6 linguri de zahar
  • 2 linguri de gris
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • stafide
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoici:

Laptele il incalzim putin, apoi il punem intr-un vas mai mare, adaugam zaharul putina sare, drojdia si amestecam. Punem ouale batute bine si incepem framantarea adaugand faina putin cate putin. In timp ce framantam punem si uleiul si continuiam framantarea 30 de minute. Lasam aluatul sa creasca 25-30 minute intr-un loc cald.

Pentru umplutura branza o amestecam cu celelalre ingrediente.

Cand aluatul a crescut destul il punem pe o plansa de lucru tapetata cu faina si intindem o foaie potrivit de groasa taiem patratele si umplem cu branza unim cele 4 colturi si asezam in tava lasam 15 minute si in tava apoi ungem cu ou si dam la cuptorul preincalzit pana ce sunt rumene,apoi le ungem cu un sirop facut din apa si zahar acoperim cu un prosop cateva minute. La final pudram cu zahar .

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta ruseasca cu branza