Pentru o masa de pranz in familie, ca intr-o zi de duminica ploioasa ca cea de azi, am pregatit un desert cu fructe de sezon. Buuuun, bun!
Cobbler cu nectarine si afine, adica un fel de tarta cu multe fructe si doar putin aluat pe deasupra. Si o cupa de inghetata pe deasupra, ca rasfatul sa fie total. ;)
Despre fructe nu mai zic, puteti sa puneti ce fructe va plac, in orice combinatie doriti.
Pune cuptorul la incalzit la 180 grade C.
Unge tava cu unt si pune fructele taiate (unde e cazul), stropeste-le cu zeama de lamaie si adauga zahar, amidon si vanilia, apoi amesteca-le.
Mixeaza ingredientele pentru aluat si toarna-l peste fructe, in tava. Eu am folosit doua tavi de 20/30 cm.
Pune tavile la cuptor pentru 35-40 min sau pana fructele isi lasa zeama si aluatul e usor auriu.
Presara zahar pudra si fulgi de migdale si serveste tarta cu o cupa de inghetata.
Cobblerul cu nectarine si afine e dupa mine un desert nepretentios, dar asa de bun ca nu-ti vine sa te opresti doar dupa o portie. Si cum e plin de fructe si are foarte putin aluat, nu-i bai daca-ti mai pui una...
Hai sa aveti pofta si o zi frumoasa!