Simplu de pregatit si atat de bun e clafoutis cu fructe de padure. O mana de fructe la alegere, in functie de sezon si cateva ingrediente de baza: oua, iaurt, faina si putin zahar. DE data asta am folosit fructele de padure pe care le mai am in congelator.
Cantitatea de zahar e injumatatita, iar faina alba am inlocuit-o cu faina de alune de padure in aceasta reteta.
Incalzeste cuptorul la 180 grade C.
Unge o forma de tarta circulara cu unt, apoi pune fructele de padure pe fundul tavii. Eu am folosit o combinatie de afine, zmeura si mure.
Intr-un bol larg mixeaza zaharul cu ouale, iaurtul si esenta de lamaie. Adauga faina de alune de padure si un praf de sare si mixeaza pana obtii un aluat fin, subtire.
Toarna aluatul peste fructe.
Pune tava cu clafoutis de fructe de padure la cuptor pentru 1 ora, sau pana marginile devin usor rumene.
Lasa tarta cu fructe de padure la racit, presara putin zahar pudra si serveste-o ca atare sau cu o cupa de inghetata alaturi.