Desert choux a la creme

de RuxyRux in Prajituri, 20 Ian 2019 | 4481 vizualizari

 

O prajitura minunata, aristocrata, cum o numeste Simona Callas, careia ii multumesc din suflet pentru reteta deosebita.

 

INGREDIENTE

Aluatul:

  • 75 gr. unt
  • 125 ml lapte
  • 75 gr. faina
  • 2 oua mari
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura de zahar pudra

Crema :

  • 500 ml lapte
  • 100 gr. zahar
  • 30 gr. amidon
  • 1 baton vanilie
  • 100 gr. unt 82% grasime

Decor:

  • fructe de padure
  • physalis
  • zahar pudra vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert choux a la creme:

Am pus laptele, untul si sarea intr-un vas pe foc, cand au dat in clocot, am pus toata faina in bloc dintr-o data, am amestecat bine pana ce s-a strans intr-o mingiuca aluatul, apoi l-am transferat in bolul mixerului si am mixat pana ce s-a racorit.

Am adaugat ouale pe rand, si am mixat in continuare pana la omogenizare, apoi am pus aluatul intr-o punga pentru ornat prevazuta cu varf.

Tava de cuptor am tapetat-o cu pergament, intre timp am incins cuptorul la 190 de grade celsius.

Am format spiralele de choux  cu distanta intre ele de 3-4 cm si le-am pudrat cu zahar pudra.

Tava am pus-o la cuptor pentru 20 de minute, dupa zece minute  am redus temperatura la 175 de grade Celsius.

Cand au fost gata gogosile, le-am scos din cuptor sa se raceasca, apoi le-am decupat cu grija capacelele.

Crema de vanilie:

Am amestecat galbenusurile cu zaharul si amidonul.

intre timp am amestecat laptele cu semintele de vanilie si l-am infierbantat apoi l-am turnat peste compozitia de ou.

Am gatit crema pe foc foarte mic amestecand tot timpul pana ce s-a ingrosat, am tras vasul de pe foc si am pus untul,  mixand cu un tel, pana ce am obtinut o crema matasoasa delicioasa.

Cu aceasta crema de vanilie am umplut gogosile de choux, apoi le-am decorat cu fructe de padure si physalis.

O minunatie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert choux a la creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Catalina L 1

26.01.2019, 18:40

un deliciu

miki_a 1

22.02.2019, 08:05

Minunateeeeeee!!! Și eu le adoooooor!😍😍😍😍😍

RuxyRux 1

22.02.2019, 11:20

Multumesc!❤️❤️❤️🥰🥰🥰😍😍😍

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Albinita