Reteta cu dragoste
Am pornit de la reteta Laurei de cheesecake https://www.bucataras.ro/retete/cheesecake-padurea-neagra-56088.html, dar am ales sa-l fac fara coacere.
Noua ne-a placut tare mult.
Blatul
Biscuitii se macina marunt. Se pot marunti si intr-o punga, cu sucitorul.
Untul se topeste si se adauga la biscuitii zdrobiti. Se amesteca bine.
Amestecul se pune intr-o forma de tort cu hartie de copt. Se da la rece.
Crema
Gelatina se hidrateaza 5 minute in 50 de ml de apa. Se incalzeste putin la microunde, cat sa se dizolve.
Ciocolata se topeste pe baie de aburi.
Se bate frisca. Se amesteca cu branza, smantana, gelatina, ciocolata si zaharul.
In compozitie se poate pune si dulceata de visine.
Asamblare
Se toarna compozitia peste blatul de biscuiti.
Se pune un strat de visine din dulceata si se pudreaza cu cacao.
Se orneaza cu frisca si bucati de ciocolata si se da la rece peste noapte.