Bunatati pentru Craciun
Noua ne plac foarte mult cheesecake-urile. Recent am descoperit rețeta de cheesecake a Bucatarasului si m-am îndrăgositit de ea. Mi-a ieșit o prăjitură cremoasă și foarte gustoasă care a fost foarte apreciată de cei care au gustat-o. Eu am folosit mai puțin zahăr și a fost perfectă.
Blat:
Se mărunțesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin până se încorporează bine.
Se tapetează fundul unei forme cu pereți detașabili (diametru de 20 cm) cu hârtie de copt și se toarnă compoziția de biscuiți, apoi se tasează cu ajutorul unui pahar cu fundul drept.
Crema:
Se pune gelatina într-un castron cu apă rece (50ml) și se lasă la hidratat. Se topește pe baie de aburi.
Se taie ciocolata și se pune peste ea frișca fierbinte, se omogenizează bine, se lasă să se răcorească apoi se pune gelatina. Se amestecă ușor. Se mixează crema mascarpone cu zahărul pudră până devine pufoasă și apoi se pune ciocolata și se omogenizează bine.
Se adaugă frișca în crema de mascarpone cu ciocolată și se mixează. Se răstoarnă compoziția în forma de cheesecake și se pune la rece câteva ore până se întărește.Înainte de a desface inelul de tort se trece cu grijă de jur împrejur cu un cuțit, pentru a dezlipi marginile.
Se decorează cheesecake-ul cu mure, zmeură și fructe exotice (din conservă) și apoi se taie în felii.