Desert cheesecake cu branza de vaci si capsuni

de Rocsi in Prajituri, 3 Iun 2017 | 7571 vizualizari

 

Cand stiu ca am musafiri si nu am mult timp la dispozitie sa pregatesc cine stie ce desert, mereu optez pentru un cheesecake fara coacere. Mi se pare ca e cel mai fain desert, este si cu crema si in plus, acum fiind piata plina de fructe proaspete si parfumate, profit sa le folosesc cat mai des. Rapid, delicios, parfumat, racoros, ce iti mai poti dori? Poate il pregatiti si voi!

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta:
  • 130 gr biscuiti simpli
  • 70 gr piscoturi
  • 80 gr unt

Pentru crema:

  • 550 gr branza de vaci
  • 200 gr iaurt grecesc
  • 50 ml frisca lichida
  • 80 gr zahar pudra
  • 2-3 lingurite esenta de vanilie
  • 3 foi de gelatina (5 gr)
  • 12 capsuni ( in functie de tava folosita)

Pentru decor:

  • 50 gr ciocolata neagra
  • 40 ml frisca lichida
  • bezele
  • capsuni
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu branza de vaci si capsuni:

Crusta:
Untul il topim pe baie de aburi.
Biscuitii si piscoturile, le punem in blender si le maruntim.
Peste biscutii si piscoturile maruntite, punem untul topit, le amestecam bine.
Luam o tava potrivita de chec, o tapetam cu folie alimentara.
Punem crusta obtinuta in tava, o presam bine cu degetele de fundul tavii si o dam la frigider.
Crema:
Intr-un bol, punem branza de vaci, iaurtul, frisca lichida si zaharul pudra.
Le mixam bine pe toate, apoi adaugam vanilia.
Foile de gelatina le hidratam 10 minute, in apa rece.
Le scurgem bine de apa si le topim pe baie de aburi.
In crema de mai sus, turnam gelatina topita in fir subtire si mixam usor.

Capsunile le spalam, indepartam coditele si le stergem cu un servetel de stropii de apa.
Scoatem crusta de la frigider.
Punem 1-2 lingrui de crema si o nivelam.
Asezam capsunile intregi cu putina distanta intre ele, apoi punem toata crema si o nivelam.
Acoperim cu o folie si dam cheesecake-ul la frigider 3-4 ore.

Ciocolata neagra o rupem bucatele, turnam frisca lichida peste, le punem pe baie de aburi.
Amestecam continuu pana ciocolata este complet topita.
Scoatem desertul de la frigider, il transferam pe un platou.
Cu ajutorul unei lingurite, punem ciocolata topita si o lasam 10-15 minute sa se racoreasca.
Decoram cu bezele si jumatati de capsuni, apoi putem portiona si servi.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu branza de vaci si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert mini eclere cu crema de vailie