Imi plac nu numai torturile dulci, ci si cele pe baza de legume.
1.Se pregateste aluatul din faina, sare, ulei si apa.Din coca se fac 12 bucati egale,care se pun pe un servet curat ,presarat cu faina si se lasa timp de 1 ora.
2.Intr-o forma de tort cu diametrul de 26 cm. ,unsa cu ulei si tapetata cu faina ,se pune prima foaie astfel incat sa depaseasca cu 1 cm. marginile formei.Se unge cu ulei,se pune a doua foaie ,se unge ,urmeaza a treia foaie si se repeta pana la a sasea foaie.Se pune deasupra umplutura,care se prepara astfel:se spala spanacul,se sareaza putin si se caleste .Se pune intr-un bol,se adauga painea inmuiata in lapte si stoarsa,2 oua,3 linguri parmezan,maghiranul,cascavalul ras,nucsoara si piper.Se pune umplutura peste cele 6 foi si , cu lingura, se fac 6 adancituri,in care se sparg cele 6 oua ramase.Se sareaza, pipereaza si se presara restul de parmezan.
3.Se acopera cu restul de 6 foi,care se pun identic ca primele.Pe marginea tortului se pun bucatele de unt ;se unge suprafata tortului cu ulei si se inteapa usor in 10-15 locuri .Se coace la 200*C,timp de 1 1/4 ora.Se serveste taiat ca tortul cu maghiran presarat deasupra si cu un vin alb sec.