Desert cheesecake cu afine

de BakeUpArtist in Dulciuri, 29 Iul 2017 | 6028 vizualizari

 

A început sezonul afinelor, s-au umplut magazinele. Și dacă tot am dat peste ele la orice raft, m-am aprovizionat și eu cu o punguță. Nu obișnuiesc să le consum simple, așa că am decis să fac un desert. Tind să cred că le-am pus în valoare destul de bine: aromă, textură, culoare.

 

INGREDIENTE

Pentru crustă am folosit:

  • 100 de grame de biscuiți integrali;
  • 1 lingură de cacao;
  • 2 lingurițe de zahăr pudră;
  • 50 de grame de unt;

Pentru cheesecake:

  • 250 de grame de afine;
  • 1 ceașcă de apă;
  • 4 linguri de zahăr;
  • 1 linguriță de gelatină granule;
  • 300 de grame de mascarpone;
  • 2 linguri de miere;
  • un praf de scorțișoară;
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu afine:

Am început prin a face crusta: am mărunțit biscuiții, am adăugat cacao, zahăr pudră și apoi am amestecat cu untul topit. Am presat pe baza unei tăvi de tort cu diametrul de 20 de centimentri și am lăsat-o deoparte.

Am pus afinele într-o cratiță și am pus o ceașcă de apă, numai cât să le acopăr, pentru că nu am vrut să iasă un compot, ci un sos concentrat și aromat. Am adăugat zahărul și am fiert pentru aproximativ 10 minute la foc mic, amestecând constant și zdrobind afinele. Am oprit focul și am strecurat.

După ce s-a mai răcit sosul, am adăugat o linguriță de gelatină hidratată în prealabil în 50 de mililitri de apă rece și am amestecat până s-a dizolvat.

Mai departe, am mixat brânza cu 2 linguri de miere și cu un praf de scorțișoară, iar apoi am adăugat afinele și am omogenizat.

Am turnat compoziția peste crusta de biscuiți, am dat cu tava de masă de câteva ori, să sparg bulele de aer și am dat la rece pentru cel puțin 2 ore.

 Eu am lăsat puțin sos de afine deoparte, ca să îl pot pune peste cheesecake-ul rece. Yummy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata