Separi albusurile de galbenusuri.
Mixezi spuma albusurile cu sare, apoi adaugi, treptat, zaharul.
Mixezi aproximativ 10 minute.
Adaugi, pe rand, uleiul in fir subtire si galbenusurile, mixand usor pana la omogenizare.
Pui faina cernuta, praful de copt si zaharul vanilat.
Amesteci, de jos in sus, cu o lingura.
Amestecul va fi lucios, omogen si cremos.
Pregatesti doua tavi de chec. Pui hartie de copt pe fundul lor.
Torni in ambele 2/3 din compozitie.
In compozitia ramasa pui cacaua si apa si omogenizezi.
Pui lingura cu lingura compozitia peste cea galbena.
Introduci tavile in cuptorul preincalzit, la 170 grade C si le lasi pana trec testul cu scobitoarea si sunt usor rumene.
Le scoti, desprinzi cu cutitul pe marginea checului, apoi rastorni pe un gratar si le pui pe-o parte. Le lasi sa se racoreasca.
Cand s-au racit complet, poti felia.