Desert chec marmorat cu cacao

de RuxyRux in Prajituri, 19 Mar 2020 | 5258 vizualizari

 

Reteta mea favorita de chec perfect, pufos, delicios, si frumusel foc zic eu!
Uneori il fac asa, iar alteori il prepar cu nuci, simplu fara cacao, doar cu nuci deasupra, ador gustul de nuca coapta!
Reteta pentru un chec mare.

 

INGREDIENTE

  • 225 gr. faina de patiserie
  • 5 oua mari
  • 230 gr zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat( sau extract de vanilie, ce doriti)
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • coaja rasa de portocala( Bio, sau lamaie daca preferati)
  • 1 esenta de rom
  • 30 gr. cacao
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 75 ml lapte
  • 1 forma mare de cozonac( iese mare)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec marmorat cu cacao:

Se separa ouale in doua boluri de mixer.

Albusurile se amesteca cu praful de sare si se mixeaza spuma 30 de secunde, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza perfect ca pentru bezea, undeva mai bine de 5 minute.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se adauga laptele.

Cand bezeaua de albus este gata, se pune deasupra in cateva transe crema de galbenus , mixand in continuare pe viteza mica si se omogenizeaza bine. Se pune coaja de portocala.

Faina se amesteca bine cu praful de copt.

Se opreste mixerul,  se ia vasul deoparte, se adauga faina in ploaie putin cate putin, amestecand cu o spatula prin invaluire, cu miscari largi si multa rabdare.

Compozitia se va imparti in doua boluri in parti aproximativ egale.

Intr-un ibric( vas mic) se pune laptele rece ( cei 75 ml), se adauga cacaoa si esenta de rom si se amesteca cateva minute bine compozitia. Se pun deasupra cateva linguri din aluat si se amesteca usor, apoi se toarna totul in bol si se omogenizeaza.

Vom avea doua boluri unul cu aluatul alb si unul cu cacao.

In tava tapetata cu foaie de copt( eu obisnuiesc sa umezesc bine pergamentul, apoi sa il scutur de surplusul de apa si sa il asez in tava), punem cate o lingura din fiecare compozitie prin suprapunere, pana ce terminam aluatul. Un mic secret, pentru un aspect frumos marmorat, cand puneti lingura cu aluatul de cacao, duceti-va cu ea pana jos si atingeti baza formei.

Coacem checul aproximativ aproximativ o ora la 175 de grade Celsius sau pana ce trece testul scobitorii.( Nu deschideti cuptorul mai devreme de 30 de minute, oricum nu este gata))))

Lasam sa se raceasca complet checul inainte de a-l felia, de regula undeva in jur de 3 ore( minim, fara fortare)

Un deliciu pufos si aromat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec marmorat cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Bezele