Desert chec cu banane, ciocolata si migdale

de oanapl in Prajituri, 27 Mar 2022 | 3881 vizualizari

 

Aveam 3 banane care dădeau semne că se vor strica, astfel încât m-am gândit că ar fi păcat să le las să se strice. Am încropit rapid acest chec. Am avut ca sursă de inspirație site-ul lui Nicolaie Tomescu.
Chiar merită încercat. Se păstrează bucățele de banane în compoziție și merge de minune cu bucățele de ciocolată. Dacă îl vreți mai dulce mai puteți adăuga zahăr. Știți că eu nu gătesc foarte dulce :))

 

INGREDIENTE

  • 3 banane
  • 140 g unt cu minim 82% grăsime
  • 75 g zahăr tos
  • 1 lingură esență de vanilie
  • Un praf de sare
  • 2 ouă mari, întregi
  • 200 g făină albă
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • 100 g ciocolată cu 70% cacao, dar merge la fel de bine și cu 50% procent de cacao
  • 50 g fulgi de migdale
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu banane, ciocolata si migdale:

Se taie untul cubulețe și se pune într-o tigaie încinsă alături de zahărul tos și praful de sare. Se gătește la foc mediu, amestecând din când în când pentru 2-3 minute din momentul în care începe să clocotească.
Se adaugă bananele tăiate felii, cu grosimea de 1 cm și se continuă să se gătească la foc lent pentru încă 3 minute amestecând ușor. Se dă departe și se lasă să se răcească complet.
Se bat ouăle cu esența de vanilie și se adaugă compoziția de banane, se omogenizează apoi se adaugă făina și praful de copt și se omogenizează ușor cu ajutorul unei spatule de silicon.

Se încorporează ciocolata tăiată bucățele, tot cu mișcări ușoare, tocmai pentru a mai rămâne bucăți de banane.
Se toarnă compoziția în tava de chec și se presară fulgii de migdale, apăsându-i ușor în aluat.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și se coace 50-55 de minute sau până trece testul scobitorii. În caz ca fulgii de migdale se vor rumeni prea tare se acoperă hârtie de copt sau hârtie de aluminiu și se continuă coacerea până nu vor mai rămâne urme de aluat pe scobitoare. Se scoate tava din cuptor și se lasă încă 10 minute în tava în care s-a copt, după care se scoate pe un grătar să se răcească. Se feliază după răcire completă.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu banane, ciocolata si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Catalina L 1

09.04.2022, 21:59

frumos a iesit

mirela0911 1

25.04.2022, 18:30

Ce bine arata, salvez reteta ca nu se stie cand ma trezesc si eu cu niste banane prea coapte!

oanapl 1

26.04.2022, 15:00

Vă mulțumesc pentru aprecieri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baton cu seminte