Placinta rulada cu branza

de nico_nico in Prajituri, 26 Oct 2016 | 13078 vizualizari

 

 Este o placinta sau rulada cu branza sarata foarte buna. Merita incercata.

 

INGREDIENTE

  •  Aluatul
  • 1 kg faina (ungureasca)
  •  2 linguri pline de unsoare de porc solida
  • 1-2 oua ,
  • drojdie cat o nuca
  •  3-4 linguri otet
  • 1 lingura plina de sare de bucatarie
  • iaurt- cam 500 ml 
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta rulada cu branza:

Aluatul se face astfel: faina (ungureasca) se freaca cu 2 linguri pline de unsoare de porc solida apoi se adauga  ouale , drojdie cat o nuca dizolvata in iaurt +3-4 linguri otet+1 lingura plina de sare de bucatarie.Totul se moaie cu iaurt(cam 500 ml iaurt)

Aluatul obtinut se imparte in doua parti ca doi colaci.Acestia se intind fiecare si se unge fiecare foaie cu unsoare topita si se presara faina.Se ruleaza, se face melc si sepune la rece 10-15 minute.Fiecare melc se intinde din nou si se imparte in doua parti.Deci din 2 melci rezulta 4 melci(mie mi-au iesit 5 din marginile de la fiecare melc care nu a incaput in tava am mai facut inca unul). Umplutura: branza sarata+2-3 cartofi fierti facuti piure+1 ou+marar (daca vrei).Se ruleaza , se aseaza in tava si se unge cu ou si se presara mac,susan sau serazuieste branza sarata.Se da la cuptor cam 45-50 minute.

TIPS-URI

1

 Compozitia este pentru o tava mare de aragaz

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rulada cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "turnata" cu mere