Imi amintesc ca prima oara cand am auzit de prajitura cu morcov am strambat din nas...dar rezultatul final m-a suprins enorm ... trebuie sa incerci reteta ca sa te convingi si tu !
M-am inspirat de la bucataras Corina https://www.bucataras.ro/retete/desert-tort-cu-morcovi-carrot-cake-86345.html schimband putin ingredientele si crema folosita...In plus Corina a si insiropat blatul...
Va servesc asadar cu un tort cu aroma de toamna ...
Retete inspirate de toamna !
Blat :
Intr-un bol batem spuma ouale cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana acesta s-a topit.
Punem apoi uleiul si laptele, mixand in continuare.
Separat amestecam faina, bicarbonatul, praful de copt, nuca macinata si le adaugam in bolul cu compozitia de oua.
Morcovii dati prin razatoare se adauga la sfarsit.
Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt si turnam compozitia.
Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade C, pentru 30-35 minute. Pentru a fi siguri ca blatul este copt, faceti testul cu scobitoarea.
Crema:
Punem intr-un bol mascarpone si zaharul pudra. Mixam la viteza mica. Adaugam apoi frisca lichida (care trebuie sa fie abia scoasa de la frigider) si mixam in continuare la viteza maxima.
Din compozitia obtinuta luam cateva linguri la care vom aduauga colorant verde.
Cremele se tin la frigider pana in momentul asamblarii tortului.
Asamblare:
Blatul il taiem in doua parti pe orizontal.
Punem 3\4 din crema pe primul blat. Punem cel de al doilea blat si imbracam tortul cu crema ramasa.
Decoram cu crema verde si bomboane colorate portocalii.
Tortul se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.
Pofta buna!