Desert Capsunica Vesela

de epurasha2bb in Prajituri, 20 Mai 2010 | 4710 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cateva capsuni proaspete,
  • 1 dovleac mic,
  • 2 plicuri gelatina,
  • cateva linguri de zahar,
  • cateva lingurite de scortisoara Kotanyi,
  • 2 cuburi de ciocolata neagra de menaj,
  •  putin unt,
  • 1/2 cescuta de zeama de capsuni,
  • esenta de lamaie,
  •  creione Dr.Otker pt.decor.
  • Mai avem nevoie de
  • hartie de copt
  • forme mici ondulate de tarte  
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Capsunica Vesela:

Se curata 1/2 dovleac de coaja si se taie cubulete, se presara zahar si scortisoara pe ele si se dau 10 minute la microunde.Se scoate dovleacul copt si se paseaza pana obtinem un piure.Lasam deoparte sa se raceasca.

Topim ciocolata neagra si o turnam in formele de minitarte unse cu unt si tapetate cu cate o bucata de hartie de copt.Bagam la congelator 10-15 minute sa fim siguri ca se intaresc.

Pregatim gelatina de fructe topind gelatina impreuna cu 1/2 l lichid obtinut din zeama de capsuni, cativa stropi de esenta de lamaie si apa.Se lasa sa fiarba 1 minut si se pune intr-un castron putin la rece.

Apoi se scot formele de miniatarte si se scoate cu grija ciocolata intarita.Apoi dezlipim tot cu grija hartia de copt.

Turnam gelatina de culoarea chihlimbarului.

Asezam cate o capsuna deasupra.

Decoram cu creioanele de decor colorate divers.

Asezam aceste cosulete de ciocolata deasupra unei rondele de dovleac copt cu tot cu coaja.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Capsunica Vesela" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (11)

ela 1

20.05.2010, 18:45

ce vesele si colorate sunt stiu ca este si pt mine ceva

epurasha2bb 1

24.05.2010, 20:47

ela desigur, carcasa de ciocolata e toata numai pt.tine ca stiu ca-ti place!

adry88 1

03.06.2011, 21:17

extraordinar

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Kinder pingui