Guguluf a`la Cleme

de Constelatialeu in Prajituri, 13 Mar 2013 | 5243 vizualizari

 

Guguluf in stanga,guguluf in dreapta,ametisem.Asa ca mi-am propus sa gugulufez si eu.M-am documentat cam cum sta treaba cu guguluful asta si am facut cum m-a taiat capul...

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 g margarina rama
  • 40 g nuca taiata mai mare
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 1 lingura cacao
  • visine cca 32 buc
  • glazura lichior de oua de la Dr.Oetker
  • o forma de silicon
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf a`la Cleme:

Margarina se mixeaza bine cu zaharul pana devine o spuma. Se adauga galbenusurile, unul cate unul si se omogenizeaza bine, apoi nuca si faina. Albusurile se bat bine cu un praf de sare si se adauga peste compozitia de mai sus, amestecand cu miscari incete pana incorporam tot albusul. Pe fundul formei punem visinele apoi compozitia, pastram 2-3 linguri din ea si le amestecam cu o lingura de cacao si formam un fel de inel cu partea de cacao peste compozitia deja turnata in forma. Bagam forma la cuptorul preancalzit cca 35-40 minute, la foc domol.

Cand a trecut testul scobitorii este gata. Cand este gata o scoatem din forma si o glazuram.

TIPS-URI

1

visinele le-am trecut printr-un amestec de faina si zahar

2

se taie rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf a`la Cleme" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu ness si glazura royal icing