Am vazut mai demult pe youtube o astfel de reteta si am trecut-o pe lista pentru testare.
Intr-adevar este foarte gustoasa, dar, mai ales, foarte usor de preparat.
Rupem ciocolata, o punem intr-o cratita, pe baie de aburi si o lasam sa se topeasca. O amestecam pentru a se omogeniza, apoi o lasam sa se raceasca
Curatam bananele, le punem intr-un blender si le transformam in piure.
Macinam nucile, dar nu foarte fin.
Acoperim o formă clasică de chec cu hartie de copt si intindem la baza ei un strat subtire de nuci.
Amestecăm piureul de banane cu ciocolata topita și nucile ramase. Adaugam si un varf de cutit cu sare si intindem compozitia in tava tapetata cu folie.
Punem tava cu budinca de ciocolata cu banane si nuci la frigider pentru aproximativ 6 ore.
Apoi o rasturnam pe un platou si o putem felia.
1
Daca dorim sa servim budinca mai repede, o putem pune la congelator pentru 30-40 de minute;
2
Din aceeasi compozitie se poate prepara si inghetata;
3
Folositi ciocolata de calitate pentru reusita sigura a budincii.