Stiti ca-mi plac deserturile cu branza cremoasa de vaci 😊.
Iata o varianta ca o budinca, fara aluat, lejera cu mere caramelizate.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/12/budinca-cu-branza-mere-caramelizate-si.html
Pentru merele caramelizate:
Pentru crema de branza:
Curatati si taiati marul bucatele.
Incalziti untul cu zaharul intr-o tigaie mica.
Adaugati merele, scortisoara si caramelizati timp de 5 minute.
Lasati sa se raceasca.
Incalziti cuptorul la 200°C.
Amestecati branza cu ouale, faina , zaharul si stafidele.
Puneti merele racite si amestecati.
Ungeti cu unt o forma rotunda cu peretii detasabili (20 cm)- am pus pe fund hartie de copt.
Varsati compozitia si dati la cuptor timp de 30 minutes environ.
Scoateti si lasati un pic sa se raceasca inainte de a scoate din forma.
Decorati dupa dorinta !
Am pus zahar pudra roz si violete cristalizate.
Serviti prajitura calduta sau rece !