Desert briose de post cu banane

de Rocsi in Prajituri, 7 Apr 2019 | 6582 vizualizari

 

"Retete creative de post"
Am gasit aceasta reteta pe pagina Andreei, careia ii multumesc mult. Eu nu prea sunt fana deserturi cu banane, nu prea imi place gustul lor in deserturi, dar am zis sa incerc reteta pentru ca ai mei sigur o sa fie incantati. Mi-am suflecat manecile si m-am apucat de treaba. Au fost gata briosele si hai sa le degustam, zic eu. Cat de grozave au iesit si ce mult m-au incantat, chiar nu ma asteptam. Cel mai mult mi-a placut faptul ca au iesit umede si pufoase! Eu am pus cateva merisoare, dar puteti pune bucati de ciocolata, stafide, nuci, etc. Deci sunt minunate aceste briose cu banane, incercati si voi reteta si o sa vedeti ca o sa va incante!

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte de orez (sau de cocos, soia, migdale, etc.)
  • 220 gr zahar brut
  • 100 ml ulei
  • 3 banane potrivite dar bine coapte
  • 300 gr faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 lingurite vanilie
  • 50 gr merisoare
  • zahar pudra
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose de post cu banane:

Intr-un bol puneti laptele de orez cu zaharul brut, amestecati cu un tel pana ce, acesta din urma, s-a topit. Adaugati uleiul si vanilia. Bananele le decojiti, le rupeti bucatele si le puneti intr-un bol. Le stropiti cu zeama de lamaie si le pisati cu o furculita. Eu nu le-am facut chiar piure, am lasat si bucati mai maricele. Le adaugati in compozitia lichida de mai sus, puneti si coaja rasa de lamaie, amestecati. Turnati jumatate din cantitatea de faina, cernuta, intr-un vas, adaugati praful de copt si bicarbonatul. Puneti acest amestec in compozitia de briose, apoi adaugati treptat restul de faina, amestecand bine cu telul, sa nu ramana cocoloase. La final incorporati merisoarele. Incingeti cuptorul la 190 de grade. Intr-o tava de briose asezati hartiute (puteti folosi si forme de silicon), puneti compozitie pe 3/4. Le introduceti in cuptorul incins pentru 25 de minute. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si le lasati sa se raceasca. Le pudrati cu zahar si serviti. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose de post cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura aromata cu mere si budinca de vanilie