Se pregateste o tava de briose,cu forme de silicon (sau cu hartie de copt - unse cu ulei ).
Untul se freaca cu zaharul brun si zaharul vanilinat, pana devine cremos. Adaugati siropul de artar (e posibil sa se taie, dar isi revine ,in momentul in care adaugati faina si nuca) si ouale ,pe rand.Faina se amesteca cu praful de copt si sarea si se adauga peste compozitia de oua si unt,alternand cu laptele.La final se pune nuca macinata.
Se toarna compozitia in forme (eu am pus cam 2 lg-te pline in fiecare) si se introduc in cuptorul preincalzit, timp de 20-30 minute,foc mic. Puteti verifica daca sunt gata ,cu o scobitoare. Se aseaza pe un gratar pentru a se raci.
Crema: Se amesteca untul cu crema, apoi adaugati siropul de artar si zaharul. Daca doriti sa fie mai groasa, mai adaugati zahar pudra. Se tine la frigider 30-40 minute,apoi puteti orna briosele cu crema si nuci pecan.