Intr-un vas mediu amestecati faina, praful de copt si sarea. Adaugati zaharul si cacaua si amestecati. Adaugati untul si amestecati bine, veti avea un aluat sfarimicios, deoarece este o cantitate mica de unt. Puneti ouale pe rand, amestecand dupa fiecare, apoi adaugati smantana si uleiul; amestecati pana ingredientele se combina bine, se poate folosi mixerul. Adaugati incet laptele si amestecati continuu. Veti avea un aluat mai lichid, nu va faceti griji asa trebuie sa fie.
Umpleti formele de briose pana la jumatate cu aluat, preincalziti cuptorul la 180 de grade C, coaceti 20 minute si faceti testul scobitori daca s-au copt,;daca nu sunt gata, mai lasati-le 2 minute la copt si testati din nou. Dupa ce s-au copt, se scot din tava si se lasa la racit.
Mod de preparare crema
Se coace la cuptor jumatate de dovleac, apoi se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
Intr-un vas se pune branza mascarpone si se amesteca cu mixerul. Se adauga treptat scortisoara si zaharul pudra si cate o lingura de dovleac copt; se verifica compzitia inainte de a adauga mai mult dovleac. deoarece poate deveni prea moale, scortisoara si zaharul pudra se pune dupa gust. Se orneaza briosele cu crema de mascarpone si dovleac.