Au iesit niste briose tare bune si pufoase.
Intr-un bol se amesteca faina, zaharul, zaharul vanilat, cacaua cernuta, sarea si praful de copt. Se adauga ouale, laptele si uleiul si se mixeaza toate la un loc pana devine aluatul lucios. Se adauga si esenta de migdale, iar la final o parte din fulgii de migdale. Se omogenizeaza bine compozitia.
Se pregateste o tava de briose in care se asaza hartiile speciale pentru briose. Se toarna compozitia umpland pe trei sferturi formele. Deasupra se presara cativa fulgi de migdale.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 30-35 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Cand sunt gata, se scot din cuptor si se lasa la racit pe un gratar.
Intre timp se bate smantana pentu frisca cu cele 2 lg de zahar pudra vamilat pana se obtine o consistenta mai groasa. Cu ajutorul unui posh si a unui dui se orneaza briosele deasupra cu cate un mot si se presara bombonele colorate.
Sunt tare bune langa o cafea! Pofta buna!
1
Se pot umple formele ajutandu-ne cu doua linguri.
2
Se poate folosi orice aroma peferati.