Daca aveti albusuri de la diverse preparate si vreti sa faceti un desert rapid si bun, aceste briose sunt perfecte, pufoase in interior si usor crocante la exterior datorita albusului.
Aromele de vanilie si ciocolata se impaca perfect asa ca nu ramane decat sa le incercati!
Intr-un bol punem ingredientele uscate: faina, amidonul, zaharul, praful de copt, ciocolata neagra (aici daca aveti pepite de ciocolata sau o maruntiti cu un cutit), iar peste aceste ingrediente turnam uleiul si vanilia (vom obtine o pasta foarte tare) pe care o dam deoparte;
Intre timp, intr-un alt bol punem albusurile cu un praf de sare si mixam pana obtinem o bezea tare. Luam putin cate putin din bezeaua obtinuta si o adaugam peste celelalte ingrediente si amestecam
cu o paleta de jos in sus pana obtinem o compozitie omogena si mai groasa ca la clatite.
Intr-o tava de briose asezam hartiute sau forme de silicon si umplem fiecare forma cu aluatul obtinut, mie mi-au iesit 12 + alte 2 forme de ceramica.
Dam la cuptor la 170°C pentru 30 minute sau pana sunt frumos rumenite!
Merg perfect alaturi de ceai, cafea, lapte sau chiar simple!