Am pregatit un desert asemanator cu checul cu cacao, numai ca sub forma de briose, umplute cu ciocolata.
Au disparut imediat de pe farfurie!
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilinat si se mixeaza pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si praful de copt, usor, de jos in sus, cu ajutorul unei spatule din silicon.
Intr-o tava pentru briose se pun forme de silicon unse cu ulei. Acestea se umplu cu 1-2 lingurite de aluat .
Se pastreaza putin aluat, care se amesteca cu cacaua si cu apa. Se pune cate o lingurita din el peste aluatul din formele pentru briose.
Se amesteca aluaturile cu lingurita si/sau cu ajutorul unei scobitori.
Se introduce tava la cuptor pana cand briosele trec de testul scobitorii. Se lasa apoi sa se raceasca complet.
Se topeste ciocolata. Puteti topi si 200 g deoarece ea a patruns in blat si a mai ramas putina in briose.
Ciocolata se pune intr-un recipient pentru mustar sau intr-o punga groasa, in functie de ce aveti prin casa, si se lasa sa se racoreasca.
Cu ajutorul unei ustensile pentru scos miezul prajiturilor, se scoate blatul din mijlocul brioselor, de pe partea inferioara.
Se umple gaura briosei cu ciocolata, apoi se pune blatul scos inapoi (se mai taie un pic din el pentru a intra bine la loc).
Se pun briosele pe hartiute si se pot servi.
Puteti sa le bagati si la frigider ca sa se intareasca ciocolata.