"Bunatati de Paste"
Particularitatea acestei briose este de a împărți aluatul în bile, de a le etala in discuri subțiri și de a le pune unul peste celălalt, ungandu-le fiecare cu unt topit.
Este delicioasa si frumos de facut.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/04/briosa-bulgara.html
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul.
In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua, zaharul, oul, albusul, sarea si untul moale. Amestecati si incorporati laptele ramas.
Framantam cca 10-15 minute. Trebuie sa obtineti un aluat moale usor lipicios. Am adaugat un pic de faina. Acoperim si lasam sa creasca 1h 30.
Infăinăm suprafața de lucru. Se degazează aluatul și-l impartim in 10 bile.
Acoperiti-le si lasati-le sa creasca 15 minute.
Intindeti treptat fiecare bila de aluat, ungeti-o cu unt topit.
Puneti-le una peste alta, rulati si formati un rulou gros.
Intindem aluatul intr-o foaie de forma dreptunghiulara.
Presarati peste aluat fulgii de ciocolata.
Rulati, veti obtineti un rulou lung pe care-l inchideti in forma de cerc.
Puneti-l pe o tava acoperita de hartie de copt.
Taiati conturul ca-n poza, acoperiti si lasati sa creasca inca 30 minute.
Ungeti cu galbenusul de ou batut.
Decorati dupa preferinta.
Dati la cuptorul incalzit la 200°C, timp de 10 minute, apoi modificati la 180°C si lasati timp de 25 - 30 minute in functie de cuptorul dvs.
Scoateti din cuptor si ungeti-o pe toata suprafata cu sirop de fructe.
Lasati sa se raceasca pe un gril.
Poftiti la brioşă !