Cele mai bune si pufoase branzoaice ! Faceti-le si nu veti regreta! Reteta este cat se poate de simpla,doar timpul de dospire e impedimentul!
Incepem cu incalzirea laptelui pe foc,cu zaharul si untul,dar fara a fierbe. Lasam putin la racorit.
Amestecam faina cernuta cu drojdia (din cea care nu trebuie activata) ,apoi adaugam compozitia cu lapte, ouale, coaja de lamaie, sarea,si framantam la robot 10 minute. Adaugam din cand in cand cate putina faina in afara de cea cantarita, pana ce compozitia se desprinde de vas. Lasam la crescut 1-2 ore pana se dubleaza volumul.
Presaram putina faina pe un fund de lemn si intindem o foaie pe care o impartim in 12 bucati egale. Umplem fiecare patrat cu o lingura din compozitie,apoi sigilam cate doua colturi opuse strangand usor si udand cu putina apa.
Le asezam in tava de aragaz pe hartie de copt si mai lasam la crescut 15-20 de minute. Ungem cu un galbenus + o lingura -doua de lapte. Coacem apoi 20 de minute sau pana s-au rumenit usor deasupra!