Desert bombe cu ciocolata

de Criss in Dulciuri, 21 Dec 2019 | 2717 vizualizari

 

Aceste delicioase bombe cu ciocolata le-am descoperit pe pagina de facebook Retete by Pokhas. Pokha e o fata tare draguta si plina de calitati. Pe langa faptul ca e cea mai sexy "culinareasa", are niste retete traznet. Am incercat cateva din retetele ei Fursecuri cocostar, Pasca cu ciocolata, Sigara borek si toate au fost delicioase . Candva, in vara, am vazut aceste bombe postate pe pagina ei de facebook si le-am trecut pe lista de asteptare. Ieri voiam sa-i rasfat pe ai mei cu ceva dulce si ciocolatos si am facut aceste prajituri/fursecuri, nici nu stiu cum sa le numesc, asa ca raman la bombe. :D

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente: 
  • 1 borcan nutella 
  • 1ou 
  • 250 g faina 
  • 1 lingurita praf de copt 
  • 1 lingura otet de mere 
  • 2 linguri apa 
  • 50 ml ulei 
  • 90 ml lapte 
  • 1 praf de sare 
  • amidon pentru intins aluatul
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert bombe cu ciocolata:

Mai intai pregatim interiorul "bombelor" :D Adica, luam o tava pe care o tapetam cu hartie de copt. Cu ajutorul a doua lingurite, formam gramajoare de ciocolata pe hartia de copt. Punem tava in congelator pentru 30 minute. Intre timp ne ocupam de aluat. Punem intr-un bol oul, apa, otetul, laptele, uleiul si amestecam. Adaugam apoi faina amestecata cu sare si bicarbonatul de sodiu si amestecam pana obtinem un aluat moale si matasos. Daca e nevoie mai putem adauga o lingura de faina. Eu n-am mai adaugat. Lasam aluatul 20 minute la odihnit, apoi il rulam sub forma de sul si il impartim in atatea bucati cate gramajoare de ciocolata avem. (Pokhas spunea de 32 gramajoare, eu am impartit in 16, pentru ca atata ciocolata am avut si cred ca si bombele mele au fost mai marisoare.)

 Bucatile de aluat le-am dat prin amidon si le-am intins sub forma de disc de marimea unei farfuriute. Pe piecare disc de aluat am pus cate o "bomba" intarita, am adunat marginile, le-am lipit astfel incat sa nu curga ciocolata si am incercat sa le dau o forma rotunda. Bombele obtinute, le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le-am introdus in cuptorul preincalzit, pentru 15 minute. Pokhas spunea ca le coace 6-8 minute, dar eu, in uptorul de la aragaz le-am tinut mai mult, pentru ca nu erau coapte. Ele trebuie sa se rumeneasca usor. (Vedeti imaginea cu "bomba" intoarsa. ) Ar fi aratat mai bine daca s-ar fi rumenit si deasupra, dar pentru a obtine aspectul dorit, e nevoie sa-mi schimb cuptorul. Eu le-am pdra cu putin zahar si le-am gustat asa calde, dar mie mi-au placut mai mult dupa ce s-au racit.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bombe cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Amandina"