Desert biscuiti Urechile lui Aman

de Catalina L in Dulciuri, 12 Mar 2017 | 6238 vizualizari

 

Astazi, in calendarul evreiesc, este sarbatoarea de Purim. Sărbătoarea evreiască Purim reprezintă un moment foarte aşteptat şi cu totul aparte, datorită tradiţiilor şi obiceiurilor specifice acestor zile de veselie. Purimul este o sărbătoare în care primează bucuria comuniunii cu cei dragi, precum şi simţul de solidaritate socială cu cei aflaţi în nevoi. Fiecare familie împodobeşte cunoscutele „coşuri de Purim“, în care se pun alimente şi diferite cadouri şi pe care le împarte fie cunoscuţilor, fie celor săraci. Tot acum, copiii primesc daruri băneşti din partea părinţilor, aşa numiţii „bani de Purim“. De asemenea, există bucate tradiţionale care se prepară numai cu prilejul acestei sărbători. O delicatesă obişnuită pentru Purim este Humentaschen (cunoscută sub numele de urechile sau buzunarele lui Aman). Aceste prăjiturele tringhiulare umplute cu gem sau cu seminţe de mac, miere şi nuci, trebuie să reprezinte pălăria cu trei colţuri a lui Aman. sursa: http://ziarullumina.ro  
Pentru umplutura, am utilizat o dulceata de lux Mincemeat primita cadou de la o buna prietena de-a mea.
Este excelenta pentru acest tip de biscuiti caci contine fructe uscate: stafide, smochine, merisoare, caise, migdale, alune etc si este in acelasi tip foarte parfumata cu rom sau coniac, scortisoara etc.
Ca sa va faceti o idee aveti aici o reteta gasita pe internet
Bineinteles puteti utiliza orice alta dulceata sau gem :)
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/03/biscuiti-urechile-lui-aman.html
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • 250 g de faina
  • 100 g de zahar
  • 125 g de unt taiat bucatele
  • 1 ou
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1/2 plic de praf de copt
  • migdale feliate
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti Urechile lui Aman:

Intr-un castron, frecati oul cu zaharul si zaharul vanilat.

Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati.

Puneti bucatelele de unt si cu mana frecati si formati un aluat.

Inveliti bula de aluat in folie alimentara si dati la rece 1 ora.

Scoateti aluatul si-l l intindeti pe un plan farinat.

Taiati cercuri cu ajutorul unei forme sau al unui pahar.

Puneti in centru umplutura dorita si inchideti aluatul in 3 colturi, dand forma unei urechiuse. 

Puneti-le pe o tava acoperita de hartie de copt.

Puneti migdale feliate in mijloc, daca doriti si dati la cuptorul incalzit la 180°C, timp de 15-20 de minute.

Lasati sa se raceasca si pudrati cu zahar.

Sunt nemaipomeniti, va asigur ! Au plecat atat de repede, incat m-am decis sa refac  :) Cu dulceata de zmeura de data aceasta.


 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti Urechile lui Aman" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cea mai buna prajitura de post, cu crema de portocale