Astazi, in calendarul evreiesc, este sarbatoarea de Purim. Sărbătoarea evreiască Purim reprezintă un moment foarte aşteptat şi cu totul aparte, datorită tradiţiilor şi obiceiurilor specifice acestor zile de veselie. Purimul este o sărbătoare în care primează bucuria comuniunii cu cei dragi, precum şi simţul de solidaritate socială cu cei aflaţi în nevoi. Fiecare familie împodobeşte cunoscutele „coşuri de Purim“, în care se pun alimente şi diferite cadouri şi pe care le împarte fie cunoscuţilor, fie celor săraci. Tot acum, copiii primesc daruri băneşti din partea părinţilor, aşa numiţii „bani de Purim“. De asemenea, există bucate tradiţionale care se prepară numai cu prilejul acestei sărbători. O delicatesă obişnuită pentru Purim este Humentaschen (cunoscută sub numele de urechile sau buzunarele lui Aman). Aceste prăjiturele tringhiulare umplute cu gem sau cu seminţe de mac, miere şi nuci, trebuie să reprezinte pălăria cu trei colţuri a lui Aman. sursa: http://ziarullumina.ro
Pentru umplutura, am utilizat o dulceata de lux Mincemeat primita cadou de la o buna prietena de-a mea.
Este excelenta pentru acest tip de biscuiti caci contine fructe uscate: stafide, smochine, merisoare, caise, migdale, alune etc si este in acelasi tip foarte parfumata cu rom sau coniac, scortisoara etc.
Ca sa va faceti o idee aveti aici o reteta gasita pe internet
Bineinteles puteti utiliza orice alta dulceata sau gem :)
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/03/biscuiti-urechile-lui-aman.html
Intr-un castron, frecati oul cu zaharul si zaharul vanilat.
Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati.
Puneti bucatelele de unt si cu mana frecati si formati un aluat.
Inveliti bula de aluat in folie alimentara si dati la rece 1 ora.
Scoateti aluatul si-l l intindeti pe un plan farinat.
Taiati cercuri cu ajutorul unei forme sau al unui pahar.
Puneti in centru umplutura dorita si inchideti aluatul in 3 colturi, dand forma unei urechiuse.
Puneti-le pe o tava acoperita de hartie de copt.
Puneti migdale feliate in mijloc, daca doriti si dati la cuptorul incalzit la 180°C, timp de 15-20 de minute.
Lasati sa se raceasca si pudrati cu zahar.
Sunt nemaipomeniti, va asigur ! Au plecat atat de repede, incat m-am decis sa refac :) Cu dulceata de zmeura de data aceasta.