Desert biscuiti spritati, cu aroma de vanilie

de Merisor in Prajituri, 21 Dec 2019 | 4993 vizualizari

 

Am apelat, pentru prepararea acestei rețete de Biscuiți șprițați cu aromă de vanilie, la caietul îngălbenit de vreme, pentru că nu i-am mai preparat de mult și mi-a fost dor de gustul copilăriei.
Mama ii prepara cu iaurt preparat în casă, sau cu lapte bătut și ieșeau atât de fragezi de se topeau instant.
Mai punea și un strop de oțet și chiar se păstrau fragezi mult timp.
Eu nu am pus oțet, dar am pus puțin bicarbonat de sodiu.
Foarte buni au ieșit, chiar dacă ustensila mea i-a scos cam plați, pentru că are orificiul foarte subțire.

 

INGREDIENTE

  • 2 ouă
  • 200 gr untură de porc
  • 200 gr iaurt cremos
  • 150 gr zahăr tos
  • 50 gr zahăr vanilat
  • 2 lingurițe esență de vanile
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 750-800 gr făină
  • zahăr vanilat, pentru pudrat
Portii: 110
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti spritati, cu aroma de vanilie:

Punem în vasul unui mixer: untura, ouăle, zahărul tos și cel vanilat, iaurtul și esența și le mixăm până se omogenizează compoziția. Cernem puțină făină împreună cu bicarbonatul și adăugăm amestecul peste compoziția din vas. Mixăm în continuare, folosind brațul pentru aluaturi și adăugăm, treptat, restul de făină. Punem făină atât cât să iasă un aluat ferm, nelipicios.  Cantitatea de făină ar putea să difere, în funcție de ingredientele folosite. Scoatem aluatul pentru biscuiți șprițați cu aromă de vanilie din vas, îl împachetăm în folie alimentară și îl dăm la rece pentru o oră. După acest interval, asamblăm forma specială pentru biscuiți șprițați la mașina de tocat carne. Pornim cuptorul la 180 de grade. Punem aluatul în cuva mașinii, pornim mașina și rupem fâșii de aluat de 7-8 cm lungime. Așezăm fâșiile în tava tapetată cu hârtie de copt, la distanțe de  aproximativ 1 cm. Dăm tava la cuptor pentru 10-12 minute, la 180 de grade, sau până când biscuiții șprițați încep să se rumenească ușor pe margini. Lăsăm, apoi, biscuiții șprițați să se răcească și îi pudrăm cu zahăr vanilat. Îi păstrăm în cutii metalice cu capac, sau în cutii de carton cu capac, chiar și două săptămâni. Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti spritati, cu aroma de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu ovaz