Am plecat de la reteta clasica de cornulete cu migdale si am adaugat un pic de cacao pentru a obtine un efect bicolor.
Reteta validata de colegii mei de serviciu si de colegii de scoala ai fiului meu Dorian.
Am facut forme diverse si litere pentru a sarbatori plecarea la pensie a unei colege dragi.
Va recomand sa folositi un unt scump de calitate si veti vedea diferenta.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/12/biscuiti-cu-migdale-bicolori.html
Bateti untul cu zaharurile pana devine cremos. Adaugati pudra de migdale si incorporati faina.
Puneti cacaoa la sfarsit si amestecati leger apasand aluatul pe planul de lucru fainat. Puneti aluatul 30 de minute la rece.
Incalziti cuptorul la 180°C.
Scoateti aluatul si-ntindeti o foaie .
Formati biscuitii cu forme si puneti-i pe placi acoperite cu hartie de copt.
Dati la cuptor timp de 12-15 minute.
Scoateti biscuitii si presarati deasupra zahar pudra cand sunt inca calzi.
Am decorat cu vopsea de aur comestibila.
Conservatii intr-un borcan din sticla sau intr-o cutie metalica.