Cum prind putina racoare, cum mai coc ceva. De aceasta data am optat pentru niste biscuiti foarte buni, cu fructe uscate, ca sa ii servesc cand am chef de rontait ceva. Ii pastrati intr-o cutie metalica cu capac si va ajung pentru circa o saptamana.
Untul la temperatura camerei il mixati cu uleiul de cocos si ouale. Adaugati zaharul pudra si amestecati. Incorporati fulgii de ovaz, praful de copt, vanilia si sarea.
Cerneti faina, o puneti treptat peste compozitia de mai sus, apoi puneti si nuca de cocos. Trebuie sa va iasa un aluat usor lipicios. La final incorporati fructele uscate cu o paleta. Acoperiti aluatul, il dati la frigider 30 de minute.
Tapetati cu hartie de copt o tava. Scoateti aluatul de la rece, luati cate o lingurita din compozitie. Formati cate o bila pe care o aplatizati. Asezati biscuitii in tava, cu distanta intre ei.
Ii introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade C, pana devin usor aurii. Cam 12-14 minute dureaza pana se coc. Procedati astfel pana terminati tot aluatul. Ii scoateti din cuptor cand sunt gata si ii lasati sa se raceasca. Ii pastrati intr-o cutie metalica cu capac.
Pofta buna!