Desert baclava

de -Licurici- in Dulciuri, 24 Mai 2020 | 2018 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta;
  • 200 g unt topit;
  • 150 g nuci;
  • 150 g fistic;
  • 150 g migdale;
  • 1 lingura rasa scortisoara;
  • Sirop;
  • 300 g zahar;
  • 300 ml apa;
  • 100 g miere;
  • 1 baton scortisoara;
  • zeama de la o lamaie mica;
  • zeama de la o portocala.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert baclava:

Pentru sirop, se pune apa cu zaharul pe foc si se fierb pana se topeste zaharul, apoi se adauga restul ingredientelor si se fierbe siropul pana se ingroasa putin.

Nucile, fisticul si migdalele se macina, apoi se amesteca cu scortisoara macinata.

Untul se topeste.

Foile de placinta se impart pe jumatate.

Se unge o tava cu unt, apoi se pune cate o foaie de placinta, care se unge cu unt.

Cand se ajunge la jumatatea pachetului de foi, se adauga compozitia de nuci, migdale si fistic, apoi se procedeaza la fel cu cealalta jumatate de foi.

Fiecare foaie de placinta trebuie unsa bine cu unt.

Se taie foile in forma dorita, patrate sau romburi, si se baga la cuptor, la 180 grade, pentru 30-35 min.

Cand se scoate din cuptor, se adauga siropul, avand grija sa fie pus pe toata suprafata.

Se lasa cateva ore, apoi se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert baclava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert rulada Krantz