Desert aniversar

de Tabita _ in Torturi, 5 Apr 2020 | 2562 vizualizari

 

Acest deliciu a fost facut cu drag pentru familia noastra.

Desi mi-as fi dorit ceva mai elaborat pentru aceasta ocazie, eventual sa iau de-a gata, am decis ca ies mai ieftin si iese mai gustos cel facut in casa.

Si ma bucur ca am reusit sa-l pregatesc chiar daca a fost o perioada mai agitata.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 175 g mix de alune, caju, miez de nuca pe care le-am macinat (10 linguri)
  • 80 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 3 plicuri zahar vanilat (esenta vanilie)
  • Glazura:
  • 150 g ciocolată menaj
  • 100 ml smantana pentru frisca 
  • 1 lingura unt
  • Ornare:
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor frisca
  • 50 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • cirese confiate
  • bombonele de zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert aniversar:

Mai intai am separat albusurile de galbenusuri.
Apoi am batut albusurile spuma tare.
Am adaugat treptat zaharul. Dupa ce albusurile au devenit o spuma lucioasa, am adaugat in ploaie faina amestecata cu praful de copt.
Am amestecat usor pentru a nu se lasa spuma.
La final, am încorporat și mixul de nuci si am amestecat usor.
Am tapetat cu unt si faina o tava rotunda cu inel detasabil.
Am turnat compozitia in tava.
Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 45 de minute.

Intre timp am pregatit glazura.
Am rupt ciocolata in bucati, am pus-o intr-un bol impreuna cu frisca lichida si umtul si am dat-o la microunde cate 30 de secunde dupa care am amestecat din cand in cand pentru a obtine o compozitie omogena. Am asteptat sa se raceasca putin urmand sa o pun peste blat cand se va mai racori.

Apoi am trecut la pregatirea friscai.
Am mixat smantana rece si cand a inceput sa se devina solida, am adaugat zaharul vanilat si intaritorul, iar zaharul pudra treptat. Dupa ce am obtinut consistenta dorita, am dat frisca la frigider pana la momentul ornarii.

M-am intors la blat si am facut testul cu scobitoarea sa vad daca e copt.
L-am lasat sa se raceasca.
L-am scos pe un platou si am turnat glazura de ciocolata.
Apoi l-am ornat cu frisca, cirese confiate si bombonele de zahar.
Se da la rece pentru minim 30 de minute sau pana la momentul servirii.

TIPS-URI

1

Nu am folosit toata frisca. A mai ramas si pentru o cafea. ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert aniversar" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort din blat de pandispan de ciocolata