n-am stiut ce nume sa-i dau, e combinatie intre mai multe chestii :D printre care si ganache-ul lui Laly..
aceasta prajiturica a fost facuta pentru prietenul meu iubit, dentistul meu :D:D merita mult daca am stat sa ma ard si sa-mi tai degetul aratator de la mana stanga :D
Incepem cu prepararea cremelor
Ganache:
Frisca lichida se pune intr-o craticioara impreuna cu ciocolata, rupta in bucatele mici, si se amesteca.
Craticioara se pune la foc mic si se invarte intruna pana se topeste ciocolata, nu trebuie fiarta frisca. Frisca nici nu apuca sa se incalzeasca bine si se ia de pe foc.
Amestecul se da la frigider si se lasa cam o ora, cand e destul de inchegata si rece pentru a fi batuta cu mixerul. Se bate cu mixerul la viteza mare pana se incheaga, exact ca frisca normala.
Crema :
Amidonul se amesteca bine cu zaharul tos si peste turnam o parte din lapte, cat sa diluam bine fara a avea cocoloase.
Restul de lapte il vom pune la foc iar cand va fierbe vom adauga bucatile de ciocolata alba aerata.
Cand s-a topit ciocolata adaugam amestecul de amidon, incet incet pentru a nu face cocoloase.
Amestecam intruna, la foc mic, pana se incheaga foaaaarte bine. Trebuie sa fie foarte gros. Dupa ce s-a inchegat bine o dam la racit.
Intre timp, frecan untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat.
Untul trebuie lasat la temperatura camerei, acum vara ajuta mult canicula :D:D
Peste untul frecat spuma, se adauga putin cate putin crema fiarta si racita. Dupa ce am incorporat bine untul cu crema dam la racit.
Siropul:
Se fierbe apa cu zaharul si se da la racit. Cand s-a racit adaugam romul, nu se pune cand e cald pt a nu amara siropul. Siropul se foloseste doar cand e rece.
Prepararea foilor:
Vom prepara aluat simplu pt 3 foi.
Ouale le spalam bine, le spargem intr-un bol mare, punem zaharul peste ele si le batem bine pana-s dubleaza volumul si s-a topit zaharul.
Faina o amestecam cu lingurile de cacao si incorporam, amestecand de jos in sus pentru a nu se lasa ouale. Daca mai trebuie mai puteti adauga faina, aluatul trebuie sa aiba consistenta ca cea a aluatului de chec dar putin mai groasa.
Se imparte aluatul in 3 parti egal si se coace la foc mediu pret de 10 min. Se face tetsul cu scobitoarea inainte de a scoate foile din cuptor.
Foile se racesc iar apoi se insiropeaza.
Asamblare:
foaie insiropata-crema - foaie insiropata-crema- foaie insiropata-ganache.
Se lasa la frigider cel putin 12 ore iar apoi se devoreaza.
Pofta buna!