Day and night

de ionix in Prajituri, 23 Iul 2010 | 23640 vizualizari

 

n-am stiut ce nume sa-i dau, e combinatie intre mai multe chestii :D printre care si ganache-ul lui Laly..
aceasta prajiturica a fost facuta pentru prietenul meu iubit, dentistul meu :D:D merita mult daca am stat sa ma ard si sa-mi tai degetul aratator de la mana stanga :D

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 12 oua circa
  • 350 g faina
  • 7 linguri cu cacao
  • 300 g zahar
  • 3 linguri cu rom
  • pentru ganache:
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata de lapte 
  • pentru crema:
  • 1 l lapte 
  • 150 g amidon (sau faina)+6 linguri cu zahar tos 
  • 100 g ciocolata alba aerata 
  • 250 g unt 
  • 100 g zahar pudra 
  • 5 pliculete zahar vanilat 
  • Sirop:
  • 150 ml apa 
  • 100 g zahar 
  • 3 linguri cu rom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Day and night:

Incepem cu prepararea cremelor

Ganache:

Frisca lichida se pune intr-o craticioara impreuna cu ciocolata, rupta in bucatele mici, si se amesteca.

Craticioara se pune la foc mic si se invarte intruna pana se topeste ciocolata, nu trebuie fiarta frisca. Frisca nici nu apuca sa se incalzeasca bine si se ia de pe foc.

Amestecul se da la frigider si se lasa cam o ora, cand e destul de inchegata si rece pentru a fi batuta cu mixerul. Se bate cu mixerul la viteza mare pana se incheaga, exact ca frisca normala.

Crema :

Amidonul se amesteca bine cu zaharul tos si peste turnam o parte din lapte, cat sa diluam bine fara a avea cocoloase.

Restul de lapte il vom pune la foc iar cand va fierbe vom adauga bucatile de ciocolata alba aerata.

Cand s-a topit ciocolata adaugam amestecul de amidon, incet incet pentru a nu face cocoloase.

Amestecam intruna, la foc mic, pana se incheaga foaaaarte bine. Trebuie sa fie foarte gros. Dupa ce s-a inchegat bine o dam la racit.

Intre timp, frecan untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat.

Untul trebuie lasat la temperatura camerei, acum vara ajuta mult canicula :D:D

Peste untul frecat spuma, se adauga putin cate putin crema fiarta si racita. Dupa ce am incorporat bine untul cu crema dam la racit.

Siropul:

Se fierbe apa cu zaharul si se da la racit. Cand s-a racit adaugam romul, nu se pune cand e cald pt a nu amara siropul. Siropul se foloseste doar cand e rece.

Prepararea foilor:

Vom prepara aluat simplu pt 3 foi.

Ouale le spalam bine, le spargem intr-un bol mare, punem zaharul peste ele si le batem bine pana-s dubleaza volumul si s-a topit zaharul.

Faina o amestecam cu lingurile de cacao si incorporam, amestecand de jos in sus pentru a nu se lasa ouale. Daca mai trebuie mai puteti adauga faina, aluatul trebuie sa aiba consistenta ca cea a aluatului de chec dar putin mai groasa.

Se imparte aluatul in 3 parti egal si se coace la foc mediu pret de 10 min. Se face tetsul cu scobitoarea inainte de a scoate foile din cuptor.

Foile se racesc iar apoi se insiropeaza.

Asamblare:

foaie insiropata-crema - foaie insiropata-crema- foaie insiropata-ganache.

Se lasa la frigider cel putin 12 ore iar apoi se devoreaza.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Day and night" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

ionix 1

26.07.2010, 12:18

@Teo... ma bucur sa te revad pe aici... te imbratisez si te pupacesc... si da, m-a cam chinuit talentul dar a meritat, dentistul meu a fost foaaaaaaaaaarte incantat... atat de incantat incat m-am ales cu pupici si imbratisari

Teo 1

26.07.2010, 12:45

Ionix multumesc pt. reprimire , chiar mi-a placut !!

ionix 1

26.07.2010, 18:09

@Teo... chiar ma bucur sa te vad comentand iar pe aici... pupici

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gherute de pisica