Acesta este omniprezentul curry din meniurile restaurantelor din India.Reteta minunata pe care o propun aici are putine calorii ,gust fantastic si un continut scazut de grasimi.
Praful de curry se adauga in mancare de la inceput, cand se rumeneste in putin ulei si trebuie sa avem grija sa nu-l ardem, pentru ca devine amar.Dupa rumenire,amestecul de curry se stinge cu putina supa de legume ,pui sau lapte de cocos.
Ingrediente pentru 4 portii:
Mod de preparare: Se pun ceapa,usturoiul si ghimbirul si se proceseaza intr-un robot de bucatarie pana se obtine o pasta pe care o amestecam cu curry. Se rastoarna pasta de curry intr-o tigaie mare,cu margini inalte,impreuna cu 3 linguri de ulei si se tine pe foc max. 5 minute pana incep sa se degaje aromele.
Se adauga pieptul de pui, 50 g de migdale,stafidele.Amestecam si punem supa.
Se amesteca totul foarte bine ,apoi se acopera si se fierbe la foc mic 10 minute sau pana ce puiul s-a patruns. Se ia tigaia de pe foc,se adauga iaurtul,se asezoneaza si se amesteca.
Se presara patrunjel ,restul de migdale si se serveste cu orez basmati.
Delicios. Pofta buna.