Reteta asta s-a nascut din pofta mea nemarginita de a manca ceva Indian. Adevarul e ca nu mai facusem dede mult ceva aromat si iute, asa ca am inceput sa caut prin ladita cu legume adusa din gradina. Vinetele mov si frumusele mi-au atras atentia, asa ca n-am stat prea mult pe ganduri.
Mai intai pregateste legumele. Spala vinetele si taie-le coaja fasii una da, una nu. Taie vinetele in jumatati pe lungime, apoi felii groase de 3-4 cm.
Taie rosiile felii, apoi cubulete. Le poti da coaja jos inainte, daca vrei. Pentru asta pune la fiert 1litru de apa. Cand apa clocoteste, pune rosiile spalate inauntru si lasa-le pana numeri la 10. Scoate-le din apa fierbinte si se vor decoji foarte usor. De data asta, mie mi-a fost cam lene :D
Pune coriandru, chimion, schinduf, ardeiul uscat, scortisoara intr-un mojar macina-le pana ajung praf (poti face asta si cu o rasnita electrica). In final amesteca cu 1 lingurita de turmeric.
Intr-o tigaie mare incalzeste uleiul. Pune praful de condimente din mojar si prajeste-le putin.
Pune usturoiul si ghimbirul si caleste-le putin.Adauga ceapa si las-o pana ce devine sticloasa.
Pune rosiile si amesteca bine. Acopera tigaia cu un capac etans silasa la foc mic pana ce rosiile sunt aproape fierte.
Pune sare, restul de turmeric, vinetele si amesteca.
Acopera cu un capac etans si lasa curry-ul la foc mic, pana ce vinetele devin moi. Inchide aragazul.
Taie marunt frunzele de patrunjel si amesteca-le in mancarea de vinete.
Curry-ul de vinete se mananca alaturi de orez basmati fiert cu putin mustar negru, sau cu paine naan .
1
Eu nu folosesc niciodata pentru mancarea curry praful cu acelasi nume. In primul rand pentru ca nu stiu ce poate sa contina si in al doilea rand pentru ca se poate face un amestec de condimente mult mai rapid si mult mai gustos. Oricum, daca vrei sa faci mancare indiana adevarata, niciodata sa nu folosesti praf de curry.