Curcan la gratar cu cartofi in sos de maioneza

de adasev12 in Curcan, 3 Dec 2011 | 7652 vizualizari

 

nu stiu daca voi folositi gratarul de aragaz, cu cratita, dar mie mi-e tare la indemana, si mereu fac carnita peel, ii place si sotului si merge si rapid....iar gratarul are gust f bun

 

INGREDIENTE

  • pulpa de curcan, cam 600 g , dupa ce indepartati osul

pt marinata:

  • 1 lg iaurt iaurt gras,
  • 2 foi de dafin
  • 2-3 catei de usturoi
  • o lg-ita boia
  • un praf de curry
  • sare, piper
  • 2 lg  ulei extravergin
  • 100 ml vin alb demisec

garnitura:

  • 3-4 cartofi potriviti
  • o mana de  mazare ( eu am folosit  din cutie, gata preparata)
  • 100 ml iaurt gras
  • patrunjel verde tocat
  • un fir de telina cu frunze
  • sare, piper , vegeta
  • maioneza dintr-un ou, 50 ml ulei si jum lg-ita de mustar
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan la gratar cu cartofi in sos de maioneza:

Carnea eu am pus-o la marinat de seara  si am lasat pana dimineata.

Marinata am facut-o amestecand toate ingredientele, apoi am pus carnea si am bagat intr-o punga, am amestecat foarte  bine si am dat punga la frigider.

A doua zi  am pus gratarul  cu cratita pe aragaz, am turnat o cana de apa si o lg otet in  cratita si  am asezat frumos carnea pe  gratarul incins. pe care am sters-o putin de excesul de marinata( mai ales de usturoiul de pe ea, fiindca la prajit devine amar...am pus poza si cu  gratarul, ca sa va faceti idee despre ce vb, desi cu siguranta multe dintre voi stiti deja, dar in caz ca e cineva care nu cunoaste acest obiect)...

Cat timp s-a facut carnita  m-am ocupat de garnitura.

Carnea este gata cam in 20 min, depinde de  ce carnita e...sa nu uitati sa intoarceti carnea si pe partea cealalata.

Focul lasati-l la mediu.

Garnitura: cartofii se curata, se taie cubulete  mai mari si se fierb in apa sarata , cu o frunza de telina.

Atentie sa nu-i fierbeti foarte  tare ca se zdrobesc. dupa ce au fiert se pun intr-o sita si se lasa la racit.

Firul de telina se arunca bineinteles.

Se face maioneza dintr-un galbenus si 50 ml ulei.

Mustarul eu il pun intotdeauna la inceput, ajuta ca maioneza sa nu se taie.

Adaugam la sfarsit si iaurtul, cate o lg-ita pe rand, amestecand usor .

Punem patrunjel verde tocat si  la sfarsit  adaugam si boabele de mazare( daca nu aveti din conserva, fierbeti-le separat cu un pic de sare). Boabele de mazare se pot pune si direct in farfurie, sa nu se mai amestece in cartofi.

Carnea dupa ce e luata de pe gratar se pune intr-un vas cu capac si se lasa vreo 10 min , apoi se poate servi.

Merge foarte bine cu o salata verde asortata  si cu rosii...si bineinteles cu un pahar din vinul demisec  cu care ati imbatat carnea.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan la gratar cu cartofi in sos de maioneza" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de rosii cu carne de curcan