nu stiu daca voi folositi gratarul de aragaz, cu cratita, dar mie mi-e tare la indemana, si mereu fac carnita peel, ii place si sotului si merge si rapid....iar gratarul are gust f bun
pt marinata:
garnitura:
Carnea eu am pus-o la marinat de seara si am lasat pana dimineata.
Marinata am facut-o amestecand toate ingredientele, apoi am pus carnea si am bagat intr-o punga, am amestecat foarte bine si am dat punga la frigider.
A doua zi am pus gratarul cu cratita pe aragaz, am turnat o cana de apa si o lg otet in cratita si am asezat frumos carnea pe gratarul incins. pe care am sters-o putin de excesul de marinata( mai ales de usturoiul de pe ea, fiindca la prajit devine amar...am pus poza si cu gratarul, ca sa va faceti idee despre ce vb, desi cu siguranta multe dintre voi stiti deja, dar in caz ca e cineva care nu cunoaste acest obiect)...
Cat timp s-a facut carnita m-am ocupat de garnitura.
Carnea este gata cam in 20 min, depinde de ce carnita e...sa nu uitati sa intoarceti carnea si pe partea cealalata.
Focul lasati-l la mediu.
Garnitura: cartofii se curata, se taie cubulete mai mari si se fierb in apa sarata , cu o frunza de telina.
Atentie sa nu-i fierbeti foarte tare ca se zdrobesc. dupa ce au fiert se pun intr-o sita si se lasa la racit.
Firul de telina se arunca bineinteles.
Se face maioneza dintr-un galbenus si 50 ml ulei.
Mustarul eu il pun intotdeauna la inceput, ajuta ca maioneza sa nu se taie.
Adaugam la sfarsit si iaurtul, cate o lg-ita pe rand, amestecand usor .
Punem patrunjel verde tocat si la sfarsit adaugam si boabele de mazare( daca nu aveti din conserva, fierbeti-le separat cu un pic de sare). Boabele de mazare se pot pune si direct in farfurie, sa nu se mai amestece in cartofi.
Carnea dupa ce e luata de pe gratar se pune intr-un vas cu capac si se lasa vreo 10 min , apoi se poate servi.
Merge foarte bine cu o salata verde asortata si cu rosii...si bineinteles cu un pahar din vinul demisec cu care ati imbatat carnea.
Pofta buna!