Curcan la cuptor

de silvi0ara in Curcan, 2 Ian 2011 | 8428 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 curcan de aproximativ 5 kg
  • 100g unt la temperatura camerei
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 2 crengute cimbru,cu frunzele tocate marunt
  • 3 cepe taiate in sferturi
  • 1 morcov mai maricel taiat rondele
  • 1 telina mai micuta taiata rondele
  • 10-15 prune uscate si afumate
  • 2-3 mere taiate in sferturi
  • 1 portocala taiata sferturi
  • 1 pahar vin rosu sau alb
  • 1 pahar apa

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan la cuptor:

Se incalzeste cuptorul la 180gC.Curcanul se spala si se culeg toti fulgii de pe el,apoi se sterge bine cu prosoape de hartie.

Se amesteca untul cu coaja rasa de la citrice si cu verdeata,apoi se asezoneasa cu sare si piper. Se introduc usor degetele sub pielea curcanului,i ncepand de la gat, desprinzand pielea de pe piept si pulpele superioare. Se intinde untul sub piele, impigandu-l cat de departe se poate,apoi se se netezeste pielea la loc.Se pune apoi inauntrul curcanului mere, portocala si cateva prune. In tava punem legumele taiate, mere, prune, iar deasupra asezam curcanul care se unge cu putin ulei si se presara cu sare si piper.

Turnam un pahar de apa si unul de vin,apoi acoperim totul cu o folie de aluminiu. Pentru un curcan de 5kg timpul de coacere este de apoximativ 4 ore. Cu 30 de minute inainte sa fie gata,se scoate din cuptor se ia folia de aluminiu se mai unge cu zeama din tava si se lasa sa se rumeneasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole verde si tartite de curcan