Curcan in sos de lamaie

de Sidy in Curcan, 26 Noi 2012 | 4682 vizualizari

 

O reteta inspirata din bucataria greceasca,gustosa si simplu de realizat.Se serveste cu sau fara garnitura, dupa bunul plac al fiecaruia...
Reteta este simpla, totul se prepara rapid si usor, iar rezultatul final este unul delicios,savuros.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne curcan
  • 2 lamai
  • 250 ml supa de carne
  • 5-6 catei usturoi
  • 2-3 rosii cherry
  • 1 lingurita mustar
  • sare
  • piper
  • oregano
  • 2 linguri ulei de masline
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan in sos de lamaie:

Pulpele de curcan le dezosam, lasand pielita pe ele( la coacere , le va da un gust mult mai placut).

Dupa ce toata carnea este dezosata, o condimentam bine pe toate partile.

Usturoiul curatat il dam prin presa, apoi il amestecam cu zeama de la o lamaie.

Intr-un vas termorezistent punem usturoiul cu zeama de la o lamaie si asezam carnea dezosata.

Dam la rece vasul pentru cateva ore, sa se intrepatrunda toate aromele.

Pornim cuptorul la 180 de grade C si dupa ce s-a incalzit putem da vasul la cuptor, dar nu inainte de a adauga zeama de carne, mustarul si restul de zeama de lamaie.

Deasupra carnii punem cateva feliute de rosie si patrunjel verde tocat.

Lasam carnea cam o ora la copt, mai udam din cand in cand cu sosul format, apoi intoarcem carnea pe partea cealalta si mai lasam 15 minute sa se rumeneasca frumos.

Servim curcanul cu piure de cartofi si muraturi.

Deasupra se mai poate presara putin patrunjel verde tocat.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan in sos de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

gaby_gabytza 1

26.11.2012, 16:19

Rocsi 1

26.11.2012, 22:16

Tare gustos

Sim0na 1

27.11.2012, 19:35

Ce bun trebuie sa fie... Si mie-mi place sa las pielea, dar din pacate ma cam abtin s-o mananc, ptr ca ingrasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu carne de curcan si carne mixta in vin