Curcan cu portocale

de mihaelar63 in Curcan, 13 Ian 2010 | 7190 vizualizari

 

asta am pregatit eu de revelion

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe curcan [aprox. 2 kg.]
  • 400 gr. bacon
  • 1 portocala
  • 1 rosie
  • 5 catei usturoi
  • busuioc
  • sare
  • piper
  • boia
  • ulei
  • 400 gr. morcovi
  • 400 gr. ciupercute
  • 1 borcan porumb tanar
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan cu portocale:

  1. pulpele de curcan se spala bine si se incresteaza [ vezi imagine] .
  2. se curata usturoiul si morcovii .
  3. se feliaza baconul si rosia .
  4. din zeama de portocala , ulei, piper, boia, busuioc ,sare se prepara o mixtura  cu care se  maseaza pupele de curcan .
  5. se impaneaza pulpele cu usturoi, bacon , felii de rosie .
  6. se pune intr-o tava cu  morcovii +putina apa ,se acopara cu folie de aluminiu si se da la cuptor [220 grade C] timp de o ora .
  7. dupa ce se indeparteaza folia se pune porumbul si ciupercutele.
  8. se mai lasa la rumenit 30 min . [mai adaugati apa daca e necesar , stropiti cu sosul format ]

TIPS-URI

1

serviti cu piureu de cartofi simplu ,sosul format la friptura e suficient +salata verde .

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

rivka 1

13.01.2010, 17:55

super super frumos, si ce farfurii frumoase ai mai mare dragul sa papi din ele...de unde le-ai gasit?
is fff frumoase!

mihaelar63 1

13.01.2010, 20:06

rivka imi place noua ta coafura
farfuriile , cele rosii cu flori le-am luat de la kaufland .referitor la reteta cred ca ar merge zeama chiar si de la 2 portocale .

Bunica 1

13.01.2010, 21:35

Ce buuuun ! Daca pregatesti multe bunatati e normal sa fii "bine crescuta " , nu ca eu as fi mai prejos. Felicitari pentru acest preparat !

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Curcan umplut