Cupcakes cu ciocolata si zmeura

de alldaycooking in Prajituri, 19 Feb 2012 | 3218 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 180 gr ciocolata (cu lapte)
  • 100 gr unt
  • 100 ml lapte
  • 2 oua
  • 2 linguri fructoza
  • 150 gr faina
  • 6 gr praf de copt
  • 150 gr zmeura
  • Decor:
  • 4-5 linguri de frisca
  • ciocolata alba
  • sos de zmeura
  • bobite de zmeura
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu ciocolata si zmeura:

Ciocolata rupta bucatele am topit-o impreuna cu 100 gr unt si 100 ml lapte. Ouale le-am mixat impreuna cu fructoza timp de 2 minute. La mixul de oua am adaugat treptat ciocolata topita si racita. Am mixat in continuu pana cand am inglobat toata ciocolata topita. Faina am amestecat-o cu praful de copt si am adaugat-o la mixul de ciocolata si oua. Am amestecat foarte bine pentru a nu ramane cocoloase. Am distribuit compozitia rezultata in Ramekin-uri unse cu putin unt. Deasupra am presarat zmeura, cate 4-5 fructe pentru fiecare cupcake. Am copt la 180 de grade Celsius pana cand au fost frumos colorate si au trecut proba cu scobitoarea.

Din aceasta compozitie mi-au iesit 6 cupcake-uri mari. 

Pentru sosul de zmeura am amestecat zmeura ramasa cu 1 lingura de fructoza si am lasat sa fiarba timp de 1 minut. Cand s-au racit cupcake-urile le-am decorat cu frisca (eu am folosit frisca din smantana si nu frisca vegetala) peste care am presarat bucatele de ciocolata alba si cate o lingurita de sos de zmeura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta dobrogeana