Cum se toaca verdeturile

de AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras, 13 Mar 2017 | 9697 vizualizari

 

Verdeturile proaspete se pot combina cu toate tipurile de carne si legume, oferind astfel preparatelor un gust bun si aromat. Rozmarinul este ideal pentru carnea de porc si de vita, cimbrul se poate combina cu aproape orice tip de carne si legume, iar mararul si patrunjelul se potriveste la orice mancare, fiind si cele mai folosite verdeturi de la noi.

 

INGREDIENTE

  • 2-3 fire busuioc verde
  • cateva crengute rozmarin
  • cateva crengute cimbru proaspat
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se toaca verdeturile:

Pentru a toca rozmarinul si cimbrul, trebuie mai intai sa curatati frunzulitele de pe crenguta. Se taie apoi prin miscarea de balans a cutitului.

Frunzele mai mari de busuioc se rup de pe crenguta, se ruleaza usor una peste alta si se toaca cu un cutit bine ascutit printr-o miscare de balans, iar daca doriti sa fie tocat mai fin, miscati cutitul semicircular, inainte si inapoi pana obtineti dimensiunea dorita.

Pentru marar si patrunjel, taiati mai intai tulpinile si procedati ca la busuioc, taiati maiinati prin balans si apoi semicirculat pana tocati verdeturile cat de fin doriti. 

TIPS-URI

1

Aveti grija la degete, sa le tineti retrase spre interior cand tocati, ca sa nu va taiati!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se toaca verdeturile" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana