Cum se face sucul de rosii. E atat de bun, ca-ti vine sa-l bei pe tot :) Ca sa nu mai spun de mirosul din bucatarie, ametitor! Suc de rosii natural pregatit cu rosii de gradina, cu care vom face sosuri delicioase pe timpul iernii!
Cum se face sucul de rosii. Rosiile se spala bine si se dau prin masina de tocat cu sita, sa ramana sucul pur de rosii, cu pulpa, fara nici o samanta sau coaja. Daca nu aveti o masina speciala de facut suc, le puteti da prin masina normala si apoi date prin sita, dar dureaza mai mult operatiunea...Nu stiu exact cate kilograme de rosii au fost initial, am avut o lada maaaaare :), iar dupa stoarcerea rosiilor au rezultat 8 litri de suc de rosii cu pulpa.
Buuun! Sucul de rosii se pune la fiert cu sarea si zaharul, la foc potrivit, amestecandu-se din cand in cand. Zaharul se pune in functie de cat de acre sau dulci sunt rosiile. La mine au fost suficiente 2 linguri. Cel mai bine este sa puneti dupa gust!
Se fierbe sucul de rosii pana scade la jumatate, apoi se pune fierbinte in sticle si se fierbe la bain-marie o ora. Se scot sticlele cu suc de rosii pe o patura groasa si se lasa invelite pana la racirea completa.
La final au fost 5 litri de suc de rosii, era bine sa ramana 4 litri sa fie putin mai grosut...dar e bun si-asa!! :))
1
sucul de rosii este la fel de bun in prepararea zilnica a alimentelor cat si baut ca atare