Cum se face coliva cu ciocolata

de nadina73 in Dulciuri, 6 Apr 2010 | 17872 vizualizari

 

Cum se face coliva cu ciocolata

 

INGREDIENTE

  • 1 kg grau
  • 3 cani de zahar
  • apa 2,5l
  • coaja de lamaie si portocala
  • sare
  • esenta de rom
  • stafide 100 g
  • nuca 300 g
  • bombonele de ciocolata 1 cutiuta
  • 1 sticluta esenta vanilie
  • galzura de cicoclata , bombonele si nuca de cocos pentru ornat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face coliva cu ciocolata:

Cum se face coliva cu ciocolata: graul se spala foarte bine apoi se lasa sa stea in apa aproximativ 3 ore, dupa care se pune la fiert cu sarea.

Zaharul si apa se pun sa fiarba, apoi se pune graul si se lasa sa fiarba aproximativ 3 ore la fac potrivit sa scada bine apa. Apoi se amesteca cu coaja de lamaie si portocale, vanilia, stafidele, nuca macinata si romul, iar cand sa mai racit se pun bombonelele de ciocolata in ea.

Se asaza pe platou dupa care se decoreaza cu ciococlata si bombonele, eu am facut o cruce din bombonele si nuca de cocos si am dus-o la biserica.

A avut foarte mare succes.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face coliva cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

nadina73 1

23.04.2010, 00:33

catalin

nadina73 1

23.04.2010, 00:33

multumesc silvioara

coliva 1

17.05.2013, 22:40

Felicitari pentru munca depusa si tot respectul cuvenit , dar acelor gospodine carora nu le reuseste coliva le recomand www.colivele.ro pentru Bucuresti si Ilfov.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu dulceata de visine si glazura de ciocolata